ZREWITALIZOWNAY OBIEKT BROWARÓW WARSZAWSKICH
ARANŻACJA RESTAURACJI KUMPEL
Architekt:
Jems Architekci Sp. z o.o.
Inwestor:
Grupa Kumpel
Powierzchnia całkowita:
750 m2
Zaprojektowane instalacjie:
- Instalacje wentylacji mechanicznej i klimatyzacji
- Instalacje wentylacji pożarowej
- Instalacje wodociągowe i kanalizacyjne
- Instalacje wodociągowe ppoż.
- Instalacje elektryczne
- Instalacje niskoprądowe
W Kompleksie Browarów Warszawskich, których Roger Preston Polska jest przede wszystkim projektantem instalacji MEP, zespół specjalistów RPP zaprojektował rownież powierzchnię gastronomiczną dla restauracji i browaru Kraft&Beer Kumpel Atelier.
Projekt aranżacji stanowił duże wyzwanie dla projektantów z uwagi, że restauracja zajmuje część zabytkowych, 170-letnich piwnic, z jej pięknymi ceglanymi kolebkami, pamietającymi czasy świetności browaru Haberbuscha i Schiele.